miercuri, 2 decembrie 2009

Traian Băsescu, interzis la Realitatea TV şi Antena 3


Jurnaliştii de la Realitatea TV şi Antena 3 au primit ordin ca, până pe 6 decembrie, mediatizarea lui Traian Băsescu să fie redusă la minimum, susţin surse din cele două televiziuni.

Boicotul politic al televizunilor patronate de Sorin Ovidu Vîntu şi Dan Voiculescu, cei doi susţinători ai lui Mircea Geoană, a fost vizibilă în ultimele zile. Ambele posturi au evitat să mai transmită de cla raţiile lui Băsescu, dar au mediatizat pe larg evenimentele lui Mircea Geoană.

Cele două posturi TV nu au transmis conferinţa de presă, de luni seară, a candidatului susţinut de PDL. În această intervenţie, Băsescu a acuzat „Gardianul” şi Realitatea TV că deţin rezultatul unei expertize a filmului în care Băsescu pare că loveşte un copil, din care reiese că a fost trucat, dar nu îl fac public.

„Sunteţi siguri că n-a transmis-o? Sigur a transmis-o, dacă nu în totalitate, măcar părţi din ea”, a declarat managerul Realitatea TV, Sergiu Toader.

El nu cunoştea însă declaraţia făcută luni seară de Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii „Realitatea zilei”. Chiar în timpul emisiunii sale, acesta a justificat nedifuzarea declaraţiei spunând că postul a luat decizia de a nu mai transmite conferinţele candidaţilor.

Numai că postul TV patronat de Sorin Ovidiu Vîntu nu a considerat că această decizie este valabilă şi pentru candidatul Mircea Geoană. Realitatea TV a transmis ieri, în direct, timp de aproape o oră, întregul eveniment la care au participat Geoană, Antonescu şi Johannis la semnarea „Pactului pentru Timişoara”.

Boicotarea lui Băsescu a început de săptămâna trecută. Conferinţa de presă de miercuri nu a fost transmisă de Antena 3, iar Realitatea TV a întrerupt emisia după câteva minute, până să apuce Băsescu să vorbească despre „rechinii” Vîntu, Voiculescu şi Patriciu.

Duminică seară, o altă declaraţie a candidatului Traian Băsescu a fost ignorată de cele două posturi de televiziune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu