miercuri, 2 decembrie 2009

OTV, amendat pentru că l-a promovat doar pe Traian Băsescu


Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, miercuri, să amendeze postul OTV cu 12.500 de lei, pentru că l-a promovat doar pe candidatul PDL la preşedinţie, Traian Băsescu, în emisiunile de promovare electorală difuzate în perioada 26 - 30 noiembri
CNA a analizat, miercuri, modul în care posturile de televiziune centrale au reflectat campania pentru preşedinţie în emisiunile electorale difuzate în perioada 26 - 30 noiembrie.

Potrivit CNA, postul OTV a avut dezechilibre în emisiunile de promovare electorală, unde Traian Băsescu a fost promovat 7.245 de secunde, în timp ce Mircea Geoană nu a fost promovat deloc.

"Este un dezechilibru major pe promovare", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, care a propus amendarea cu 12.500 de lei a postului OTV.

Reprezentantul OTV la CNA, Doru Iuga, a spus că OTV "o să regleze situaţia".

În urma votului, OTV a fost amendat cu 12.500 de lei. O altă propunere, cea a lui Ioan Onisei, de amendare a OTV cu 10.000 de lei, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.

Sancţiunea s-au dat în baza articolului 3 din Decizia CNA nr. 853 din 29 septembrie 2009, potrivit căruia "(1) Radiodifuzorii sunt obligaţi să asigure, în cadrul emisiunilor prevăzute în prezenta decizie, reflectarea desfăşurării campaniei electorale, cu respectarea următoarelor principii: a) echitate - toţi candidaţii trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuţi electoratului; b) echilibru în prezentarea activităţilor de campanie ale candidaţilor; c) imparţialitate - tratarea tuturor candidaţilor în mod obiectiv şi echidistant".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu