marți, 3 noiembrie 2009

Topul ziariştilor slugarnici


1. Radu Moraru, autorul celebrului îndemn unic în istoria presei. La un talk-show pe televiziunea de serviciu a PDL, el l-a îndemnat pe Traian Băsescu: ”Arestaţi-i pe câţiva!”
2. Mihai Marian. Din trimis al ziarului „Adevărul“ pe lângă diferite partide şi instituţii, reporterul s-a recalificat în paginile „Evenimentului zilei“ în cântăreţ de curte cu argumente de reporter pe politică. Adeseori oscilează între grosolanul argumentaţiei şi grobianismul demonstraţiei.

3. Dan Tapalagă. Taliban de frunte pe la începuturile postdecembriste ale PNŢ-CD, susţinător de presă al CDR, el a devenit fan Băsescu din chiar momentul în care preşedintele câştigător a băut şampania victoriei în redacţia „Evenimentului zilei“.
Face parte din categoria jurnaliştilor care luptă cu convingerea că ei au câştigat alegerile. Taliban, taliban, dar şi-a transferat de două ori nevasta în Bucureşti pe locuri importante de judecător.
4. Carol Sebastian. Anticomunistul cel mai agresiv din redacţiile BBC, „Evenimentul zilei“ şi „Cotidianul“, devoalat ca turnător la Securitate, promovat ca şi consilier de imagine al lui Traian Băsescu în campania electorală 2009.

5. Andreea Pora, fiica unuia Ionel Pora, fost şef al notarilor pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, fugit în Canada după 1990. Pe măsura trecerii anilor s-a radicalizat până la agresivitate. Andreea Pora este singura jurnalistă din România care poate produce fraze care să-ţi scoată ochii!

6-7. Ioana Lupea şi Sabina Fati. Când logice, când fanatice, când lirice, când inteligente, când devotate până la patetism, când gata să pună biciul pe preşedinte. Mai greu de înţeles!

8. Cristian Pătrăşconiu. Singurul obedient care îşi blindează slugărnicia cu argumentaţie intelectuală.

9. Mihail Neamţu, comentator din noul val, cu operă compusă din postări pe net. Face parte din noul grup de tineri care urăşte adversarii în baza unei demonstraţii teoretice care îi este suficientă. De o bună bucată de timp a depăşit totuşi nivelul de postac anonim.

10. Grigore Cartianu. Reduce susţinerea lui Traian Băsescu la o tacla de ţăran beat, gata să se ia la harţă cu primarul sau cu nevasta. Lemn Tănase la scris şi la jurnalistică, unul dintre cei mai cunoscuţi antijurnalişti din România, asupra căruia abilitatea lui Traian Băsescu sau a lui Dinu Patriciu n-a avut nici un efect!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu