sâmbătă, 21 noiembrie 2009

De ce să votezi cu Traian Băsescu – Maria Cârneci, cântăreaţă: „E un om din popor, dansează, este al lumii”


Este iubit sau urât, nu există cale de mijloc. Cea mai puternică personalitate politică a ultimilor cinci ani candidează pentru un nou mandat la Cotroceni, fiind cotat ca perdant în faţa oricăruia dintre principalii săi adversari, în turul final. Este însă genul de atlet, care recuperează pe ultima sută de metri. Va avea, în orice caz, ocazia să afle nu dacă "toţi românii îl votează", cum zice "Maneaua lui Băsescu", ci câţi îl mai consideră demn de funcţia supremă în stat.
De ce merită votat

• Este un politician cu multă experienţă, fost deputat, fost primar al Capitalei de două ori ales, fost şef al Partidului Democrat şi preşedinte al României în ultimii cinci ani.
•Este un politician abil, această calitate ajutându-l să iasă cu bine din situaţii critice şi să întoarcă împrejurările dificile în favoarea sa.
• Este un politician activ, are iniţiativă, acţionează, provoacă evenimente - este preşedinte jucător, aşa cum a promis în 2004, spre a se diferenţia de predecesorii săi "spectatori".
• Are idei politice, unele contestabile, dar, totuşi ele rămân. Este promotorul reformei în Educaţie, Justiţie, în domeniul salarizării bugetarilor, cel care, prin referendum, a introdus votul uninominal pentru Parlament şi care, acum, vrea să reducă Legislativul la o singură Cameră.
• Este un luptător, obişnuit să câştige, nu se lasă până nu-şi atinge scopul.
• Are un ascuţit spirit critic şi este puţin dispus la compromisuri, aceste atribute manifestându-se însă, cu predilecţie împotriva acelora pe care-i identifică drept adversari.
De ce nu merită votat
• Acţionează într-o manieră autoritară, făcând numai ce vrea el, ceea ce poate împinge ţara în situaţii periculoase, ca cea de acum, când România nu are un guvern, fiindcă preşedintele vrea neapărat să-l instaleze pe al lui, în ciuda faptului că nu are susţinere parlamentară.
• Mandatul său excelează în conflicte şi se încheie cu o criză politică fără precedent, preşedintele fiind factorul declanşator al multora dintre acestea.
• Nu poate juca în echipă, construcţiile sale politice, durează puţin şi se prăbuşesc cu zgomot.
•Nu este echidistant politic, ci profund partizan, creând avantaje politice şi electorale pentru PD-L, pe care îl dirijează, uneori, pe faţă.
• Nu respectă regulile jocului democratic şi forţează prevederile constituţionale - a pus la zid Parlamentul împotriva căruia duce un război personal, a ignorat voinţa majorităţii parlamentare în numirea premierului.
•Este contradictoriu - ba e criză, ba nu e, ba sunt bani de salarii, ba nu sunt, aşa încât nu mai poţi pune bază pe vorbele sale.
• Nu are un comportament potrivit cu funcţia de preşedinte, ci unul presărat de excese şi numeroase mitocănii, mai ales la adresa femeilor ("păsărică", "Urcă-te pe masă şi-ţi arăt cum se face!") şi chiar de injurii rasiale ("ţigancă împuţită").
De ce votează cu Traian Băsescu
Maria Cârneci: "E un om din popor, dansează, face băi de mulţime, este al lumii"
"Eu pe domnul Băsescu l-aş vedea preşedinte - este foarte informat, ştie ce vorbeşte, are o meserie. Se vede că are experienţă. În plus, nici nu au fost probleme în mandatul lui. Mie îmi plac oamenii extrovertiţi, care spun ce gândesc; oamenii deschişi, care vorbesc pe înţelesul tuturor. Traian Băsescu este un om din popor. Dansează, face băi de mulţime, este al lumii întregi », mărturiseşte, pentru Gândul, cântăreaţa de muzică populară Maria Cârneci.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu