duminică, 29 noiembrie 2009

Rădulescu şi Marin au adunat sute de fani


Cele două foste vedete de televiziune, Andreea Marin Bănică şi Mihaela Rădulescu şi-au lansat, ieri, cărţile şi au oferit autografe.

Mulţimea de fani a arătat, încă o dată, că televizorul poate face dintr-o vedetă şi un autor de succes. Lansarea volumului Mihaelei Rădulescu, „Nişte răspunsuri", a arătat incapacitatea organizatorilor de la Editura Polirom de a anticipa aglomeraţia şi călcatul pe picioare, la propriu, din partea publicului majoritar feminin, prezent la stand.

Îmbrăcată într-o rochie elegantă - culoare roşie, material fluid, spate gol - exact ca o vedetă, nicidecum ca o scriitoare, Mihaela a început prin a mulţumi publicului mai numeros decât se aştepta, după cum a mărturisit. Rădulescu a subliniat că „această carte nu are o valoare literară", dar speră că cititorii vor regăsi în paginile ei „emoţia, gândurile, stările sufleteşti" pe care ea a le-a trăit.

Mulţimea de fotografi care o „mitraliau", fără succes, au determinat-o pe fosta doamnă Schwartzenberg să urce pe scaun (sau pe masă?) pentru ca aceştia să-şi atingă scopul. Preţul cărţii este 24,95 lei.

„Zâna" preţuieşte viaţa

O mulţime de oameni s-a adunat la standul Editurii Tritonic, unde, la ora 15.00, Andreea Marin Bănică urma să lanseze „Preţuieşte viaţa". Aici, organizatori au amplasat un ecran uriaş, opţiune extrem de inspirată. Când fosta „zână" a Surprizelor şi-a făcut apariţia, mulţimea nu a dat buzna în spaţiul „privat" al editurii, ci a privit-o pe ecran.

Îmbrăcată în rochie gri, accesorizată, şi bolero negru, doamna Bănică a mulţumit publicului şi colegilor de breaslă veniţi să o susţină, printre care: Daniela Nane, Mircea Radu, psihologul Cristian Andrei, sociologul Bogdan Teodorescu. „Cartea nu îşi propune să dea lecţii de viaţă, e un dar de suflet pentru voi", a precizat ea, subliniind că sunt incluse şi interviuri cu femei remarcabile, care sunt o sursă de inspiraţie.

Sora autoarei, Cristina Marin, întrebată dacă Andreea avea calităţi de scriitoare când era copil, a declarat pentru „Adevărul":„Scria compuneri foarte frumoase. Datorită Andreei, şi eu luam numai note de zece, pentru că îi copiam compunerile". Profitul obţinut din vânzarea cărţii (preţ: 85 de lei) va fi donat în exclusivitate mamelor bolnave de cancer din România.

Cartea este disponibilă împreună cu DVD-ul „Kilimanjaro 2001". Autoarea a spus că nu încearcă să fie scriitoare deşi, „cu umor şi ironie" unele poveşti ating, uneori, momente importante din viaţa sa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu