luni, 30 noiembrie 2009

Pericolul din bradul de Crăciun


Atenţie la podoabele de pom.“Instalaţiile electrice de Crăciun comercializate pe piaţa Uniunii Europene prezintă riscuri serioase şi uneori fatale pentru consumatori”, arată concluzia Raportului UE privind siguranţa instalaţiilor electrice de Sărbători, care va fi prezentat miercuri, potrivit unui comunicat trimis de CE.În apropierea Sărbătorilor de iarnă, magazinele
comercializeze tot felul de ornamente, cele mai multe dintre acestea funcţionând pe bază de curent electric.

Chiar dacă piaţa europeană este invadată de ornamente fabricate în China, nereguli au fost depistate şi la cele fabricate de producători europeni.

De asemenea, CE precizează că în cadrul testelor a fost verificată siguranţa instalaţiilor de Crăciun, din toate categoriile de preţuri.

Riscuri fatale

Astfel, rezultatele studiului arată că o proporţie semnificativă de astfel de instalaţii electrice de Crăciun comercializate pe piaţa Uniunii Europene prezintă riscuri serioase şi uneori fatale pentru consumatori.

Comisia va publica miercuri rezultatele testelor privind siguranţa instalaţiilor electrice de Crăciun, realizate de cinci state membre, în perioada 2007-2009.

În cadrul testelor a fost verificată siguranţa instalaţiilor de pom, din toate categoriile de preţuri.

Studiul a fost realizat de autorităţile de supraveghere a pieţei din Ungaria, Germania, Slovacia, Slovenia şi Olanda, pentru a identifica produsele periculoase de pe piaţa europeană sau pe cele care ar putea intra pe piaţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu