luni, 30 noiembrie 2009

De ziua lor, românii petrec la televizor


De Ziua Naţională a României, televiziunile se întrec în doborârea recordurilor de audienţă, a premierelor şi oferă telespectatorilor emisiuni şi filme din care va răzbate bucuria de a fi român. La PRO Tv programul va fi „Jos pălăria!”, anunţă reprezentanţii postului, televiziunea naţională va organiza „Ziua porţilor deschise”, în timp
ce Antena 1 va desemna cea mai reprezentativă melodie pentru naţiunea română de după 1989.


Tot mâine, PRO Tv sărbătoreşte 14 ani de la prima apariţie în eter, eveniment în cinstea căruia postul de televiziune a pregătit un maraton cu trei ediţii speciale moderate de Cătălin Măruţă. Atât filmele, cât şi programul de divertisment sau ştirile vor sta sub semnul „Jos pălăria!”.

Valul premierelor marca
Pro Tv

Despre „mama” Maria Tănase

De 1 Decembrie Pro Tv o va omagia pe Maria Tănase, unul dintre marile nume în faţa căruia ”Happy Hour” îşi scoate pălăria. Astfel, în emisiunea lui Măruţă, românii vor avea ocazia să descopere şi cum era Maria Tănase dincolo de scenă. Marea artistă a avut un singur regret, acela că niciodată nu a putut fi mamă. Cu patru ani înainte să moară însă, ea a adoptat-o pe Minodora Nemeş, o fată născută într-o familie săracă din satul Hodoni, pe lângă Timişoara. Mâine va fi prima apariţie publică a Minodorei, care va povesti despre „mama” Maria Tănase.

Elena Cârstea, după operaţie


O altă premieră marca Pro Tv este apariţia televizată a Elenei Cârstea, după operaţia pe care aceasta a suferit-o în urmă cu două luni, în Statele Unite. Cântăreaţa va povesti, tot la „Happy Hour”, despre operaţie, despre recuperare şi va cânta.

ASIA returns


Cătălin Măruţă, gazda celor mai importante evenimente dedicate de Pro Tv Zilei Naţionale, va mai marca o reuşită în seria premierelor. Trupa ASIA se va reuni în componenţa sa iniţială - Anca, Sorana, Irina şi Anemona – şi vor cânta una dintre piesele care le-a asigurat succesul, „Inima mea”.

Noul Imn Naţional, la Antena 1

Sub moto-ul „Cânt Tare României”, Antena 1 va demara, de la ora 20.00, o emisiune prezentată de matinalii Răzvan şi Dani, în cadrul căreia va fi desemnat noul imn de suflet al românilor. Propunerile pentru
acesta au fost trimise pe parcursul mai multor săptămâni. Melodiile rămase în finală vor fi interpretate în manieră originală de vedete autohtone, iar, la final, va fi desemnat cântecul câştigător, care va deveni imn simbolic al României
.

„E un exerciţiu de imaginaţie. Deja de mulţi ani se discută despre nepotrivirea imnului actual al României cu diverse situaţii. Am încercat sa facem un show din asta. Am invitat artişti de la Simplu, Nelu Ploieşteanu, Ladies, trupa Mandinga să preia pe versuri un pic schimbate, piese celebre propuse chiar de telespectatori, să încercăm să ne alegem un imn de suflet”, spun realizatorii matinalului de la Antena 1.

Televiziunea naţională, porţi deschise românilor de pretutindeni

De Ziua tuturor românilor, televiziunea publică oferă telespectatorilor pe lângă transmisiuni în direct transmise de la locul celor mai importante evenimente dedicate zilei de 1 Decembrie, şi un concert organizat chiar în curtea instituţiei de pe Calea Dorobanţilor 191.

Astfel, TVR 1 şi TVR internaţional vor avea o serie de transmisiuni în direct de la parada militară şi de la maratonul evenimentelor organizate sub titlul Ne vedem la TVR de 1 Decembrie, în cel mai mare studio al TVR şi în curtea instituţiei, unde sunt invitate numeroase vedete ale muzicii şi telespectatorii care vor dori să sărbătorească Ziua Naţională alături de TVR. La TVR2, telespectatorii vor putea urmări, sub titlul “Învingătorii”, povestea celor mai mari campioni ai sportului românesc.

Tot în curtea televiziunii, românii vor putea asista la concerte şi spectacole şi vor avea posibilitatea de a se întâlni cu vedete consacrate ale postului naţional.

În cadrul emisiunii “Ne vedem la TVR de 1 Decembrie”, pe lângă dansuri, prezentări de modă şi concursuri , din rândul telespectatorilor care vor trimite mesaje prin SMS, va fi aleasă o familie care va primi drept premiu un Revelion la Paris.

MTV, pur românesc

Şi postul de muzică MTV se va alătura petrecerii de Ziua Naţională, pe care o va sărbători cu muzică românească şi cu poveştile celor mai îndrăgite formaţii postdecembriste : Iris, Voltaj, Paraziţii şi Simplu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu