sâmbătă, 22 august 2009

Plecarea lui Bendeac de la Mondenii, gaura in bugetul Vodafone


Nu numai PrimaTV se confrunta cu o problema dupa ce Mihai Bendeac a parasit trupa “Mondenii”, ci desprinderea actorului de gasca alaturi de care a devenit cunoscut ar putea reprezenta un inconvenient si pentru compania de telefonie mobila Vodafone. Reclama pentru promovarea anumitor servicii ale companiei a fost filmata de Bendeac in calitate de membru al trupei Mondenii, “functie” pe care actorul nu o mai detine de cateva zile. Astfel, daca personajul “Banel Nicolita” a disparut din “Mondenii”, prezenta sa in reclama Vodafone este cu atat mai putin valabila. Sursele noastre ne-au declarat ca, in aceste conditii, in care Bendeac nu se mai identifica sub nici o forma cu grupul “Mondenii”, compania discuta retragerea spotului publicitar de pe piata. Aceasta decizie inseamna, desigur, o pierdere pentru Vodafone, care a investit cateva zeci de mii de euro in spot. Nici Bendeac nu a iesit insa in castig, dupa cum declara, avand in vedere ca nu si-a incasat inca onorariul pentru rolul sau.

Decizia pe care Mihai Bendeac a luat-o de curand, de a parasi grupul “Mondenii”, da batai de cap atat conducerii Prima TV, cat si bosilor Vodafone, companie care l-a solicitat pentru promovarea serviciilor sale. Daca Prima TV l-a acuzat pe actor ca si-a incalcat intelegerea plecand din trupa atata timp cat contractul sau era in derulare, Vodafone discuta acum retragerea de pe piata a reclamei in care Mihai apare ca membru “Mondenii”. Este vorba despre spotul publicitar in care artistul, celebru (si) pentru interpretarea lui “Banel Nicolita”, da nas in nas cu fotbalistul. Astfel de spoturi au fost filmate cu toti cei patru membri ai grupului de umor, pusi, in scenariu, fata in fata cu “originalele” pe care le imita. Exceptie face Mirela Zeta, care apare doar in spotul Andreea Gramosteanu – Ramona Badescu; probabil ca a fost prea complicat pentru producatori sa o contracteze pe Andreea Marin, poate cel mai cunoscut dintre personajele interpretate de Mirela. Desi cei patru actori apar, in reclame, interpretand roluri pe care le joaca in serial, Mihai Bendeac sustine ca spotul nu are nici o legatura cu “Mondenii Show”. “Eu nu apar acolo ca actor la , nu scrie nicaieri in reclama. Eu apar ca actor care interpreteaza un rol. Habar nu am ce vor face cu reclama, nu stiu, intrebati-i pe cei de la Vodafone. Pana una alta, eu nici nu mi-am luat banii pe reclama aia. Ar fi trebuit sa imi plateasca onorariul in decurs de 30 de zile si au trecut doua luni!”, ne-a declarat actorul.

Vodafone nu comenteaza
De partea cealalta, reprezentantii Vodafone evita sa comenteze zvonurile privind renuntarea la spotul cu Banel si Bendeac. “Va multumim pentru solicitare, dar nu facem nici un comentariu legat de acest subiect”, ne-au declarat ei. Spotul publicitar cu cele doua vedete a fost filmat la Snagov si a costat cateva zeci de mii de euro, incluzand onorariile personajelor.
La inceputul acestei saptamani, Mihai Bendeac a confirmat zvonurile despre plecarea lui din trupa “Mondenii”. Actorul a parasit, totodata, si postul PrimaTV, care l-a acuzat ca nu si-a respectat intelegerea scrisa. Intrucat contractul cu postul tv era in derulare, Bendeac are obligatia legala de a achita daune financiare de aproximativ 500.000 de euro catre PrimaTV. In negocierile sale cu Antena 1, unde il vom putea vedea din toamna, Mihai a ridicat si aceasta problema. Spre linistea sa, bosii de la Intact i-au promis ca-i vor lua de pe umeri povara datoriei catre Prima TV si ca vor achita ei toate daunele. Lipsit astfel de griji, Mihai se poate concentra pentru noul lui show de la Antena 1. Artistul pare nerabdator sa inceapa treaba la Intact, mai ales ca emisiunea va fi marca proprie si in contract i s-a promis libertate de exprimare maxima. Dupa spusele lui Bendeac, proiectul este un sketch comedy show si va fi difuzat in prime-time. Pentru ca nu se poate hotari asupra unui titlu potrivit pentru emisiune, Mihai se sfatuieste si cu prietenii sai de pe blog, pe care ii roaga sa-i ofere sugestii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu