miercuri, 23 septembrie 2009

TATAL ZAVORANCEI, CONVIS CA MARIOARA L-A TURNAT LA SECURITATE EPISODUL 3


Mesagerul lui Nelu Bănicioiu, tatăl natural al Oanei Zăvoranu, continuă dezvăluirile în exclusivitate pentru „ring” şi Expres TV (exprestv.ro). Fost coleg cu acesta în „Celula Morţii”, negustorul de cafea Gheorghe Florescu îşi menţine afirmaţia că tatăl Zăvorancei, Nelu Bănicioiu, era convins, în „Celula Morţii”, că soţia lui, Marioara, mama prezentatoarei OTV, în timpul procesului l-ar fi turnat celor de la Securitate. Mai mult, el afirmă că principiul dominoului în familia Bănicioiu a pornit de la un ordin dat chiar de Elena Ceauşescu.

Datorită relaţiilor sale puternice cu Securitatea, Ion Bănicioiu era poreclit Nelu cel Bazat. Averea sa era estimată la circa două milioane de dolari, apreciază Gheorghe Florescu.

Complice cu Bănicioiu

Din „Celula Morţii”, Gheorghe Florescu îşi aminteşte: „Nelu Bănicioiu a fost un răsfăţat al destinului şi al Securităţii. Se ştia de o mare parte a afacerilor lui şi cotiza. A ajuns însă la închisoare pentru că a atins un punct nevralgic al societăţii: l-a corupt pe Vasile Bărbulescu, cumnatul lui Nicolae Ceauşescu, şi pe Nicu Ceauşescu (fiul lui Nicolae Ceauşescu - n.r.). Pe cei doi i-a corupt cu băutură fină, iar nenorocirea cea mare era că prin mine s-a făcut, eu eram instrumentul”.

Eliberat să moară acasă

„A urcat pe această piramidă a puterii prin băuturi. Elena Ceauşescu a spus «Băgaţi-l pe Bănicioiu undeva imediat, să nu mai iasă în viaţa lui, să nu mai aud de el!». Şi aşa (în închisoare - n.r.) a rămas până după revoluţie (1989 - n.r.). Aproape fiind de moarte, l-au dat acasă şi, până la urmă, săracul, a ajuns la mâna fostei lui soţii (Marioara Zăvoranu - n.r.), pe care a înşelat-o”.

Dedicaţie pentru mama Zăvorancei

„Nelu Bănicioiu a intrat deja în istoria literaturii române prin cartea mea («Confesiunile unui cafegiu» - n.r.) şi va mai intra printr-o altă carte pe care probabil i-o voi dedica soţiei dumnealui de atunci, doamna Marioara Zăvoranu. Personal, n-o urăsc pe doamna Marioara, nu urăsc nicio femeie. Marioara este foarte supărată pe fiica dânsei. Eu n-aş putea să declar ceva împotriva copilului meu. Văd însă că doamna o face «dementă». Nu se poate, e mama ei, ea a născut-o!”

„Marioara Zăvoranu e prototipul femeii românce descurcăreţe. Nu se poate spune că a încurcat pe cineva, nici măcar Securitatea n-a încurcat-o.” Gheorghe Florescu

Continuă să povestească despre trecut

În numerele viitoare ale ziarului „ring” şi, zilnic, la Expres TV (exprestv.ro), vă prezentăm noi episoade senzaţionale cu personaje VIP din sfera politică, culturală şi mondenă prezente în cartea lui Gheorghe Florescu, dar şi dintr-o viitoare lucrare, volumul al doilea, care, probabil, se va numi „Amazoanele Securităţii”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu